23 Nisan 2013 Salı

Hobi Dolapları

Kaynak

Evde vakit geçirmeyi seven herkes gibi sizin de maket, elişi, dikiş gibi ufak tefek hobileriniz varsa, kullandığınız malzemelerin zamanla artmasıyla bir süre sonra etraftaki dağınıklık kontrol edilemez bir hale gelebilir. Oysaki evin bir köşesinde tüm malzemelerinizin derli doplu duracağı ve size keyifli çalışma alanları sağlayacak dolap ve depolama çözümleri, hem aradıklarınızı kolaylıkla bulmanıza hem de yaptığınız işe daha rahat konsantre olmanıza yardımcı olur . 

18 Nisan 2013 Perşembe

Aakash Nihalani'nin Neon Sokak Sanatı

Kaynak

New York'ta yaşayan Hint sokak sanatçısı Aakash Nihalani'nin yapıştırıcı bantları sanatının ana malzemesi olarak kullanmaya karar vermesi, bir tesadüf sonucu olmuş. Bir öğrenci sergisi için duvara poster asarken, bir sütun kaidesinin yerdeki kübik gölgesini fark etmiş ve gölgenin etrafını elindeki bant ile çevrelemiş. Sonra her şey kendiliğinden renkli elektrik bantları ile devam etmiş. Oluşturduğu geometrik desenler, görsel oyunlar, yanılsamayı sağlayan zekice planlanmış dekorlar, onun sanatının bir parçası. Parlak renkler kullanmasının nedenini ise, "Çevremizdeki renkler doğal renkler, ben doğaya aykırı olan aşırı parlak renkler kullanarak şehir mimarisinde ilgimi çeken noktaların altını çiziyorum" diyor, yani elektrik bantlarını bir çeşit "marker" olarak kullanıyor.

11 Nisan 2013 Perşembe

Legolarla Şehre Renkli Yamalar

Kaynak
"Ben donuk ve gri şehirlerde yaşamayı sevmiyorum. Ya siz? Çocukların oyuncaklarının ne kadar parlak ve renkli olduğunu fark ettiniz mi? Bir çok farklı şehirlerde yaşadığımdan beri kamusal alanların görünüşlerini geliştirmenin farklı yollarını arıyorum." diyor Dispatchwork manifestosunda ve şehrin yaralarını iyileştirmek, ona renk katmak için, bizi çocukluğumuzun ilk inşaa elemanlarına, legolara götürüyor. Şüphesiz ki legolar ile yıkık duvarlara, kırık köşelere yapılan müdahaleler çok geçici, birilerinin onları alması veya temizlemesi problem değil, önemli olan şehrin görünümüne katkıda bulunmak, onu biraz daha eğlenceli ve renkli bir hale getirmek.

New York, Barcelona, Venedik, Amsterdam gibi dünyanın dört bir yanından insanlar, yaşadıkları şehre yaptıkları renkli yamaların fotoğrafını çekip siteye gönderiyor ve burada fotoğraflar yayınlanıyor. Bir gün bu sitede İstanbul' a ait de fotoğraflar görmek güzel olurdu, bunun için bir torba lego ve kırık bir kaç duvar köşesi bulmak yeterli, belki İstanbul'daki hareketin lideri siz olursunuz, kim bilir..


2 Nisan 2013 Salı

SAI Modüler Duvar Depolama Unitesi

Kaynak

Koreli tasarımcı Jiyoung Seo tasarımı olan "SAI" için, sadece bir "duvar ünitesi" demek haksızlık olur. Silikon küplerden oluşan birimlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan tasarım, ihtiyaç duyulan fonksiyona göre küplerin bazılarının çıkarılması veya kendi etrafında dönmesiyle oldukça esnek ve dinamik bir kullanım sağlıyor. Hatta bazıları dokunduğunuzda renk değiştirerek modülün daha fazla kişiselleştirilmesine olanak sunuyor. Modülde kitap, dergi, kağıt gibi eşyalar depolanabiliyor, silikon birimlere not kağıtları iğlenebiliyor, çanta asılabiliyor, birimlerin aralarına eşyalar sıkıştırılabiliyor. Yani SAI, hem estetik bir obje, hem de işlevsel bir depolama  elemanı olarak görevini fazlasıyla yerine getiriyor.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...