8 Mart 2012 Perşembe

Küçük Bahçeler İçin Tasarım Önerileri

Kaynak
Baharın kendini yavaş yavaş hissettirmesiyle bahar hazırlıkları da başladı. Eğer küçük bir bahçeniz varsa ve yazın sıcak günlerinde burayı hoş bir dinlenme köşesi olarak kullanmak istiyorsanız, şimdiden çalışmalara başlamalısınız. Aşağıda yapı marketlerden alabileceğiniz malzemeler ile fazla masraf yapmadan, rahat ve kullanışlı mekanlar yaratmak için bazı ipuçlarını bulabilirsiniz.

  • Rahat bir oturma köşesi, keyifli zaman geçirebileceğiniz bir alan yaratmak için vazgeçilmez bir öğedir.  Taş veya ahşap bir platform oluşturarak, oturma köşenizin zeminini bahçe dokusundan farklılaştırın. Böylece bu alanı özelleştirmiş olacaksınız.
  • İster banklardan oluşsun, ister masa ve sandalye gurubundan, oturma birimlerinizi seçerken iki şey çok önemlidir; kolay temizlenebilmesi ve rahat olması. Yumuşak minderlerin sıralandığı sabit veya hareketli oturma birimleri alın veya kendiniz yapın.
  • Bahçenin bir köşesine yerleştireceğiniz küçük bir havuzun sağladığı su sesi sizi dinlendirecek ve ferahlatacaktır. 
  • Eğer çim dikmeyi maliyetli buluyorsanız (ki öyledir)  ve bakımı da size zor geliyorsa,  bitkilerinizi büyük taşlar ile gruplandırın, yürüme yollarınızı belirleyin ve geri kalan kısmı çakıl taşları ile kaplamayı deneyin. Böylece fazla masraf ve emek harcamadan temiz ve homojen bir görüntü elde edeceksiniz.
  • Bahçe duvarlarınızdan bazılarını yükselterek burayı görsel zenginlik yaratmak (farklı renklere boyamak veya ahşap kaplamak gibi) veya ihtiyacınız olan gereçlerinizi ( barbekü ve bahçe malzemeleri gibi) asmak için kullanın.
  • Zemine saplanabilen veya duvar içine yerleştirilebilen aydınlatma armatürleri ile ışıkladırma yapmak, bahçenizi geceleri de keyifle kullanmanızı sağlayacaktır.
Kaynak
Kaynak
Kaynak
Kaynak
garden design
Kaynak
Kaynak
Kaynak
Kaynak
Kaynak
Contemporary Gardens and Roof Terraces, Modern Landscaping in London by Amir Schlezinger 03
Kaynak
Kaynak
garden terrace with hardwood flooring
Kaynak

1 yorum:

Yorum yazarsanız sevinirim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...