18 Kasım 2011 Cuma

Antre ve Giriş Holü Dekorasyonu


Kaynak
Kapıdan girdiğimizde bizi ve misafirlerimizi karşılayan ilk mekan evimizin giriş holüdür. Bu bakımdan bu mekanın dekorasyonu,  evin diğer bölümleri ile ilgili de ilk izlenimi verir. 

Doğru mobilya, aksesuar ve renk seçimiyle, etkileyici, şık ve sıcak bir karşılama mekanı yaratabilirsiniz.  Giriş holünüzün evinizin bütünüyle uyumlu olması önemlidir. Kullanacağınız dekorasyon elemanlarının  tarzınızı yansıtmasına ve kullanışlı olmasına özen gösterin. İşte doğru seçimler için bir kaç ipucu;

Mobilyalar

Girişte kullanacağınız mobilyalar, bu mekanın doğru ve efektif kullanımı için çok önemlidir. Yanlış seçilmiş ve ihtiyacınızı karşılamayan mobilyalar, daha sonra eşyalarınızın ortada kalmasına ve dağınık bir görüntü oluşmasına neden olacaktır. Kıyafetlerinizi asmak için boy askılardan ya da şapkalık olarak da kullanılan duvara monte askılıklardan yararlanabilirsiniz. Eğer ayrıca bir ayakkabı dolabınız yoksa, seçeceğiniz dolapta ayakkabılarınız için yeterli sayıda raf olduğundan emin olun. Anahtar, çanta, şapka, şemsiye gibi eşyalarınızı koymak için farklı tasarımlardaki dresuarlar, girişte şık bir etki yaratacaktır. Ayakkabılarınızı giyerken oturmak için ise sandalye ve banklar size rahatlık sağlayacaktır.
Entrance-with-wooden-furniture
Kaynak
Kaynak
Kaynak
roomenvy - summer holiday hallway
Kaynak
Duvar Dekorasyonu

Her mekanın girişi önemlidir. Bu yüzden giriş mekanlarının tasarımı ayrı bir özen gerektirir. Duvar kağıtları bu  bakımdan antrenizin duvarlarını renklendirerek, ilk etkiyi çarpıcı bir hale getirmek için en büyük yardımcınız olacaktır. Duvar kağıdı kullanmak istemiyorsanız aksesuarlarınızı ve ya mobilyalarınızı yerleştireceğiniz duvar rengini farklılaştırarak da farklı bir odak noktası yaratabilirsiniz. 

Kaynak
Scandinavian apartment Freshome31 40 Scandinavian Wallpaper Ideas Making Decorating a Breeze
Kaynak
image 026 40 Scandinavian Wallpaper Ideas Making Decorating a Breeze
Kaynak
Haga Apartment 3 40 Scandinavian Wallpaper Ideas Making Decorating a Breeze
Kaynak
Aksesuarlar

Dekorasyonun en zevkli kısmı şüphesiz mekanınızı aksesuarlar ile zenginleştirmektir. Ayna, tablo ve saat  kullanmak duvarlarınıza kimlik kazandırır. Ayrıca raflar ile de çerçevelerinizi ve dekoratif objelerinizi sergileyeceğiniz bir alan oluşturabilirsiniz. Dresuarınızın üzerine büyük vazolar içinde koyacağınız kurutulmuş çiçekler sıcak bir etki yaratacaktır.
Kaynak
Kaynak
004. Hallway Interior Design
Kaynak
Kaynak
Minimalist Floating Shelving Unit For Hallway Decoration
Kaynak
Kaynak
Inspirera mera - En blogg för dig som älskar inredning och design!
Kaynak
roomenvy - futuristic lights hallway
Kaynak


Depolama Birimleri

Özellikle kalabalık aileler için ayakkabıların ve giysilerin koyulacağı depolama birimlerinin niteliği önemlidir. Boydan boya dolaplar ile antrenizi boğmak istemiyorsanız, açık ayakkabılık ve askı kombinasyonlarını seçebilirsiniz. Kullanılmayan ayakkabıları ise kutulara koyarak raflarda saklamak, antrenize düzen getirir.  
Contemporary Hallway Decor-Smart Hallway room ideas from IKEA for Busy Family
Kaynak
Multi-function Entrance Hallway-Stylish Hallway room ideas from IKEA
Kaynak
Cool Hallway room ideas from IKEA-Beautiful Tidy Hallway Decor
Kaynak
Colorful Hallway Decor-11 Cool Hallway room ideas from IKEA
Kaynak
Cool Hallway room ideas from IKEA-Smart Hallway Decor
Kaynak
001. Hallway Interior Design
Kaynak

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarsanız sevinirim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...